"Нафтогаз" зробив похолодання для киян, щоб ті розрахувалися за газ

Вівторок, 20 листопада 2012, 13:51

НАК "Нафтогаз України" змусив Київ розрахуватися з боргом за використаний газ, обмеживши постачання газу на столичні ТЕЦ.

Про це 20 листопада заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурча, передає УНІАН.

Він пояснив ситуацію з похолоданням в помешканнях більшості киян тим, що на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 знизили тиск газу через існуючі непогашені борги, що виникли через різницю в тарифах на тепло.

"16 листопада ввечері було знижено тиск на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 "Нафтогазом". Теплоносій на виході з ТЕЦ був менше 60 градусів, що дійсно призвело до похолодання в квартирах", - сказав Мазурчак.

Реклама:

За його словами, у зв’язку з ситуацією, були проведені відповідні переговори з Міністерством палива та енергетики, з "Нафтогазом".

"19 листопада відновили тиск на цих котельнях і ситуація зараз вирівнялася", - запевнив Мазурчак, пояснивши, що наразі температура теплоносія на виходах з ТЕЦ має бути підвищена до 70-72 градусів.

За його поясненням, дійсно, ПАТ "Київенерго" має заборгованість 1,4 млрд гривень за газ, але вже є підтверджені розрахунки обсягів погашення різниці в тарифах на суму 1 млрд 700 млн гривень – з урахуванням боргів попередніх років.

"Щоразу це постанова Кабміну. Зараз виділено 1,7 млрд на різницю в тарифах. Кабінет міністрів такі гроші виділив, і проблема тільки в процедурі проведення клірингових розрахунків", - зазначив Мазурчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!