Фірма екс-чиновника запатентувала резиденцію для гостей Януковича

Вівторок, 20 листопада 2012, 09:58

Державне управління справами уклало угоду з ПрАТ "Київбудінвест" на розробку документації для будівель у кварталі вулиць Грушевського, 20/1 та Липській, 4 у Києві вартістю 14,63 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Будівельна фірма має до листопаду 2013 року розробити робочу документацію відповідно до розробленої стадії "Проект" з метою створення комплексу держрезиденцій для прийому вищих посадових осіб іноземних держав.

Цей квартал включає в себе особняки по вул. Грушевського,20/1, вул. Грушевського, 22, вул. Липській, 4 і вул. Грушевського,24/2.

Реклама:

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки "Київбудінвест" в 2011 році виграв відкриті торги на створення проекту реконструкції вартістю 2,7 млн гривень.

А в червні 2012 року фірма зареєструвала авторські права на розроблений архітектурний проект.

Відтак ДУС замовило подальшу розробку будівельної документації без конкурентних торгів через "захист прав інтелектуальної власності" приватної компанії.

За даними ДКЦПФР на квітень 2012 року, власником 100% акцій ПрАТ "Київбудінвест" був Володимир Петрук, відомий як заступник голови "Нафтогазу" під час першого уряду Юлії Тимошенко.

Головою правління "Київбудінвесту" був Андрій Чижов.

В портфоліо "Київбудінвесту" багато будівельних проектів, замовлених вищими органами влади та приватними особами, в тому числі Меморіал пам’яті жертв Голодомору.

Серед приватних замовлень будівництво котеджів в Конча-Заспі, житлового комплексу класу "люкс" по вул. Інститутській,18, а також будинку в санаторії "Пушкіно" (Гурзуф) на замовлення благодійного фонду "Професіонал" Миколи Азарова.

На замовлення держорганів фірма виконувала реконструкцію об’єктів лікарні "Феофанія", МЗС, Нацбанку, "Укрпатенту", "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!