Польща підтвердила початок поставок німецького газу до України

П'ятниця, 2 листопада 2012, 20:30

Компанія "Нафтогаз України" з 1 листопада 2012 року розпочала імпорт газу, що купується у трейдера німецької компанії RWE і поставляється в країну через Польщу.

Про це повідомили у прес-службі польської компанії Gaz-System, яка відповідає за газотранспортну систему, передає УНІАН.

"Ми підтверджуємо початок поставок газу з Польщі до України через пункт "Хермановіце", згідно з підписаною угодою на транспортування газу", - відзначила компанія.

Прес-служба повідомила, що підписаний договір передбачає "непостійні поставки" на даному етапі на рівні близько 4 млн кубометрів на добу.

Реклама:

"Пункт виходу "Хермановіце" у напрямку України не діє за принципом віртуального реверсу і є фізичним пунктом виходу, розрахунки за яким не впливають на реалізацію пункту входу "Дроздовіче", використовуваного для поставок газу з України до Польщі", - відзначили в Gaz-System.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" і RWE (Німеччина) підписали контракт на постачання близько 1 млн кубометрів природного газу на добу протягом листопада-грудня 2012 року.

Нагадаємо, Україна планує в 2013 році закупити в Російської Федерації такий же обсяг природного газу, як і в 2012 році - 27 млрд кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: