"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ співпрацюватиме з новим урядом України щодо кредитування

П'ятниця, 2 листопада 2012, 11:11

У МВФ висловлюють готовність працювати над поновленням програми кредитування з урядом України, який буде сформовано після парламентських виборів.

Про це заявив директор департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє "УКРІНФОРМ".

"Можу сказати, що представники влади України висловили зацікавленість у поновленні програми співробітництва з Фондом, проте конкретний спосіб та умови не обговорювалися. В Україні тільки-но відбулися вибори, тому ми сподіваємося на співпрацю з новим урядом", - сказав представник МВФ.

При цьому він не дав прямої відповіді на запитання про можливість досягнення домовленості щодо поновлення фінансування без виконання вимоги Фонду стосовно підвищення тарифів на газ для населення України.

Реклама:

Нагадаємо, у Києві з 26 жовтня по 2 листопада перебуває технічна місія МВФ для обговорення урядових програм реформування фінансового сектору.

Як повідомлялося, Україна не хоче по-новому співпрацювати з МВФ.

Україна вважає, що більш доцільним є продовження дії поточної програми кредитування "Стенд-бай", ніж підготовка та розроблення нової програми співпраці із МВФ.

Нагадаємо, нещодавно Рада НБУ порекомендувала уряду активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: