Азаров виділив мільйони на екологічне покращення

Понеділок, 19 листопада 2012, 20:23

Уряд виділив 26,397 млн гривень на поліпшення екологічного стану озера Лебедине на Сумщині та навколишніх територій навколо полігонів твердих відходів міст Харкова та Горлівки.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабінету міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Документом передбачено фінансування за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, що утворився станом на 1 січня 2012 року.

"Міністерству екології та природних ресурсів призначено 26,397 млн гривень для здійснення у 2012 році природоохоронних заходів з виготовлення проектно-кошторисної документації для об’єктів, реконструкцію та будівництво яких передбачається здійснити у 2013-2014 роках", - йдеться у документі.

Реклама:

Як зазначається, це стосується будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів із системою збору, утилізації газу, утвореного на полігоні, та виробництва електричної енергії в м. Дергачі Харківської області.

Згідно з повідомленням, також розроблятиметься документація щодо проведення робіт з поліпшення технічного стану та благоустрою озера Лебедине в м. Лебедин Сумської області.

"Окрім цього, частину коштів спрямують на розробку документації будівництва регіонального полігона промислових та будівельних відходів з комплексом з переробки твердих побутових відходів з поглибленим сортуванням і утилізацією таких відходів для виробництва теплової та електричної енергії та її подальшої реалізації в м. Горлівка Донецької області",-  говориться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: