"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові багатії через кризу втратили 26 мільярдів

Понеділок, 19 листопада 2012, 10:09

Сотня найбагатших людей світу лише за тиждень втратила сукупний дохід у розмірі 26 млрд доларів через триваючу кризу в Європі і невизначеність щодо бюджетної політики США.

Про це передає УНІАН з посиланням на Bloomberg.

Як наголошується, зростання економіки єврозони в ІІІ кварталі становило лише 0,1% і продовжує знижуватися до показників рецесії – вдруге за 4 роки.

Проблематичною, на думку експертів, бачиться також ситуація у США, де Президент Барак Обама повинен переконати конгресменів до кінця року внести зміни до держбюджету з метою одночасно скоротити витрати і підвищити доходи на суму в 607 млрд доларів.

Реклама:

І хоча перший раунд переговорів з конгресменами завершився оптимістично, індекс 500 кращих компаній світу "S&P 500" за минулий тиждень опустився на 1,45%, а індекс Stoxx Europe 600 Index - на 2,74%.

У результаті найбагатша людина планети, мексиканський магнат Карлос Слім, лише за тиждень втратив одразу 1,2 млрд доларів, скоротивши свій статок до 70,6 млрд доларів.

Другий за багатствами, засновник Microsoft Білл Гейтс втратив 1,8 млрд доларів і тепер його статок оцінюється в 60,4 млрд доларів.

Єдиним, кому вдалося заробити, став засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг.

Він додав до своїх статків 2,2 млрд доларів в результаті зростання вартості акцій Facebook на 22,7%.

Цукерберг займає 72 позицію в сотні найбагатших людей світу з обсягом статків 12 млрд доларів.

Нагадаємо, нещодавно український олігарх Рінат Ахметов зі статком у 18,9 мільярда доларів посів 38 сходинку в рейтингу 200 найбагатших людей планети за версією Bloomberg.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: