"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко каже, що будівництво LNG-терміналу почнеться в кінці листопада

П'ятниця, 16 листопада 2012, 18:29

Будівництво першої черги LNG-терміналу в Україні - плавучої установки для регазифікації і зберігання газу, розпочнеться 26 листопада 2012 року.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, виступаючи на саміті Атлантичної ради з питань енергетики та економіки в м. Стамбул (Туреччина), повідомляє "УКРІНФОРМ".

"26 листопада починається будівництво терміналу, і завдяки залученню новітніх технологій роботи проходитимуть швидко. Це буде плавучий завод, до якого підходитимуть танкери, що дасть можливість значно прискорити сам процес будівництва і отримання газу", - сказав міністр.

За його словами, реалізація проекту "LNG-термінал" відкриє державі доступ до світового ринку зрідженого газу та нові можливості для співпраці в Чорноморсько-Каспійському регіоні.

Реклама:

Бойко нагадав, що вже цього місяця ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" починає перший етап будівництва газопроводу для підключення терміналу до ГТС України.

Він повідомив, що першу частину проекту терміналу - будівництво плавучої установки для регазифікації і зберігання газу, планується завершити у 2015 році.

"Це дасть змогу Україні закуповувати до 5 млрд куб. м газу на рік за цінами значно нижчими, ніж коштує імпортний російський газ зараз", - заявив Бойко.

Друга частина - спорудження наземного терміналу з приймання СПГ - дасть змогу Україні отримувати 10 млрд куб. м скрапленого природного газу щорічно вже з 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: