"Покращення" від Азарова супроводжується затримкою зарплат

П'ятниця, 16 листопада 2012, 18:19

За час правління нинішньої влади українці потерпають від відключень газу, води, підвищення цін та мільйонної заборгованості з виплати заробітної платні.

Про це пише "Український тиждень".

Одразу після виборів "покращення" життя відчули мешканці Житомира, де міськрада для економії коштів призупинила гаряче водопостачання мешканцям міста.

Через борги відключення води після виборів сталося у Генічеську (Херсонська обл.).

Реклама:

Без опалення і гарячої води через відключення газу 16 із 19 котелень міста, після виборів залишилися мешканці Борисполя. Керівництво міста заявляє, що боргів перед газовиками немає, значить, відключення незаконне.

Через обмеження поставок природного газу відключили газ також у Вишгороді Київської області.

За вказівкою уряду частково припинялося газопостачання в Тернополі. У жовтні мер Тернополя звинуватив центральну владу у намаганні зірвати опалювальний сезон в містах Західної України і влаштувати "холодомор".

На початку жовтня у Житомирі оголосили голодування працівники державного підприємства "Науково-дослідний інститут радіосистем". Держава заборгувала співробітникам інституту понад 2,5 млн грн.

Станом на 1 серпня розмір невиплачених зарплат збільшився на 2,5% порівняно із 1 липня до 968,040 мільйонів гривень. Разом з тим, за даними Держстату, реальна заробітна плата в Україні із червня по вересень повільно скоротилася.

У жовтні прем’єр Азаров запевняв, що після виборів тарифи на комунальні послуги і ціни на продукти не зростуть, а гривня не обвалиться.

Проте одразу після виборів зріс курс долара. А Нацбанк, який ще у вересні запевняв, що не бачить підстав ні для девальвації, ні для ревальвації гривні, заявив про неминучість поступового підвищення гнучкості курсу національної валюти.

Крім того, одразу після виборів у столиці підвищилися ціни на хліб. Київська влада і Антимонопольний комітет заявили, що не бачать підстав для збільшення ціни. Напередодні "Київхліб" повідомив про зниження ціни на хліб.

Також у вересні уряд дозволив нафтотрейдерам підняти ціни на бензин.

Як заявляють експерти, офіційні показники інфляції в Україні штучно занижують.

Прем’єр-міністр важко реагує на критику його діяльності. Він неодноразово скаржився на "недобросовісних політиків" і "заангажованих експертів". Він заявляв, що "нас з усіх боків довбають, а ми продовжуємо свою справу робити".

При цьому Азаров продовжує випромінювати "райдужний оптимізм" щодо майбутнього України: "Все у країні нормально, перспективи у нас непогані наступного року".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!