"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов планує створити в Україні банк з китайськими інвестиціями

П'ятниця, 16 листопада 2012, 16:26

Китайські бізнесмени обговорили з головою НБУ Сергієм Арбузовим і керівниками ряду міністерств можливість надходження китайських інвестицій в банки Украіни.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, опублікованому на сайті регулятора.

"Зокрема, мова йшла про створення в Україні банку із залученням капіталу китайських інвесторів, про розширення співпраці з китайськими банками", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, головною метою зустрічі з делегацією інвесторів та бізнесменів з Макао і Гонконгу на чолі з віце-президентом Ради зовнішньої торгівлі Китаю Девідом Чоу було обговорення нових спільних інвестиційних проектів, у тому числі, в галузі сільського господарства, видобутку корисних копалин і будівництва інфраструктурних об'єктів .

Реклама:

"У свою чергу, Девід Чоу, запевнив українських чиновників в своєму бажанні вести бізнес в Україні", - йдеться у повідомленні.

"Я ще з дитинства багато чув про Україну, про її традиції і незвичайних людей, - зазначив Девід Чоу. - У вашій країні добре розвинені промислові галузі і я сподіваюся, що за підтримки наших урядів, ми зможемо підняти ці галузі на ще більш високий рівень розвитку. Мій інтерес до України в області видобутку мінеральних ресурсів, сільського господарства, будівництва інфраструктурних об'єктів і банківської системи".

Також він додав, що дружба між Україною і Китаєм є для нього першочерговим завданням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!