У Колобова знову позичатимуть долари у населення

П'ятниця, 16 листопада 2012, 16:15

Через підвищений попит на казначейські зобов’язання держава випустить їх нову серію в кінці листопада

Про це повідомила директор департаменту Мінфіну Галина Пахачук у випуску новин на телеканалі Tonis.

За її словами, продаж цінних паперів почався 10 жовтня поточного року, на сьогоднішній день залишилося реалізувати паперів першого випуску (серія А) на 6 млн доларів.

Вона нагадала, що номінальна вартість казначейського зобов’язання - 500 доларів, дохідна ставка - 9,2% річних, термін обігу - 2 роки з виплатою відсотків кожні 6 місяців, що складає 23 долари. Продаж, виплата доходу та погашення паперів здійснюється в доларах.

Реклама:

За словами Пахачук, через підвищений попит на ці цінні папери з боку громадян Мінфін планує випустити казначейські зобов’язання серії Б вже 30 листопада. Правила їх продажу ідентичні нинішнім, але процентна ставка буде нижчою.

"Серія Б буде випущена з прибутковістю 8%. Тобто кожні півроку налічуватиметься не 23, а 20 доларів", - пояснила представник Мінфіну.

У міністерстві підкреслюють, що перевагою цього інструменту інвестування коштів населення перш за все є державна гарантія їх повернення.

Крім того, купувати казначейські зобов’язання вигідніше і простіше, ніж оформляти банківські депозити - придбати їх можна без пред’явлення документів на суму до 150 тис гривень, якщо ж сума покупки буде вищою - потрібно пред’являти паспорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: