Єгипет викреслить Україну зі списку постачальників пшениці

П'ятниця, 16 листопада 2012, 10:41

Єгипет, який є найбільшим світовим імпортером пшениці, викреслить Україну зі списку постачальників зерна на 2013 рік, бо Київ оголосив про припинення експорту з 1 грудня.

Про це повідомив держорган Єгипту, відповідальний за зернові закупівлі, - головне управління постачань сировини (General Authority for Supply Commodities, GASC), передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

GASC отримав від України офіційне повідомлення про те, що з 1 грудня пшеницю за кордон не постачатимуть, сказав заступник голови управління Номані Номані.

Україну вилучать зі списку постачальників зерна до Єгипту в січні, додав він.

Реклама:

У майбутньому, якщо Україна захоче відновити експорт пшениці до Єгипту, їй доведеться виконати низку умов.

Києву доведеться пообіцяти, що в подальшому заборони на експорт не буде.

Як зазначає єгипетське видання Ahram, країни, які закуповують зерно в Україні, вкрай незадоволені рішенням про призупинення постачань, хоча трейдери не висловили подив, зазначивши, що ринок давно вже чекав від України такого рішення.

Невизначеність щодо експорту пшениці з Причорномор'я змусила Єгипет опинитися у вкрай вразливому становищі, оскільки в минулому фінроці саме цей регіон став основним джерелом зерна для північноафриканської країни.

Як повідомлялося, нещодавно міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що рішення про обмеження експорту зерна може бути прийняте в кінці листопада після консультацій з зернотрейдерами.

Нагадаємо, раніше Присяжнюк заявляв, що в Мінагропроді не бачать підстав для введення обмежень на експорт зерна, зокрема, і пшениці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: