"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Щоб конкурувати за інвестиції, треба займатися реальними реформами

Четвер, 15 листопада 2012, 19:44 -

Щоб конкурувати за інвестиції треба не декларувати реформи, а займатися ними.

Про це заявила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко.

"Ідеї реформування економіки країни, які закладені в програмі економічних реформ президента, позитивні й конструктивні, тому їх, по суті, просто потрібно виконувати, і виконувати грамотно", - сказала експерт.

За її словами, для підприємців/інвесторів важлива наявність рівних умов для розвитку бізнесу, усунення фіскального пресингу, спрощення адміністрування в податковій сфері, відчутна дерегуляція, порядок і справедливість у судах.

Реклама:

"Що стосується зниження податків на прибуток і ряду інших податків, ми дотримуємося позиції, що ставка податку, як правило, не так важлива як його адміністрування", - зазначила Дерев'янко.

"Ставка податку на прибуток в Україні не настільки велика, щоб її зниження могло спричинити за собою відчутне покращення бізнес-клімату в Україні, а ось спрощення адміністрування податку на прибуток є наріжним каменем у сприйнятті інвесторами інвестиційного клімату", - заявила директор ЄБА.

На думку експерта, у будь-якому випадку, ключовим показником здорової і добре функціонуючої податкової системи будуть не стільки ставка податку, як простота його сплати та адміністрування.

"Складно давати які-небудь прогнози впливу прийнятих урядом та Радою документів, бо розуміємо, що місце в рейтингу Doing Business буде залежати не тільки і не стільки від того, які реформи будуть у пріоритеті в уряду, як від ефективності роботи за всіма напрямками", - підсумувала Дерев'янко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: