"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Nokia відкотилася на сьоме місце на ринку смартфонів

Четвер, 15 листопада 2012, 12:18

Фінська Nokia опустилася з третього на сьоме місце на світовому ринку смартфонів за підсумками третього кварталу.

Про це йдеться в даних аналітичної компанії Gartner, передає CyberSecurity.

Згідно з даними, лідери ринку - компанії Samsung і Apple - в загальній складності контролювали 46,5% ринку смартфонів.

У Gartner говорять, що Nokia отримала "особливо поганий квартал" в плані смартфонів, продавши всього 7,2 млн смартфонів і 82,3 млн стільникових телефонів. Роком раніше Nokia продала 105 млн апаратів.

Реклама:

"Прихід нових пристроїв Lumia з Windows Phone 8 на ринок повинен допомогти Nokia знизити темпи падіння вже в четвертому кварталі, хоча ми не очікуємо до 2013 року значного поліпшення становища компанії", - говорять в Gartner.

Аналітики відзначають, що компанія Nokia зараз починає продавати свої флагманські апарати Lumia 920 і 820 через операторів по всьому світу і за підсумками поточного кварталу буде помітно, якого ефекту можна очікувати від даного релізу.

Gartner очікує, що нові смартфони фінської компанії будуть непогано продаватися в передноворічний сезон і це позначиться на ринковій частці фінського виробника.

Лідером на ринку операційних систем очікувано стала система Android, яка зайняла 72%, проти торішніх 20%. На другому місці iOS з 13,9%, частка якої відчутно не змінилася.

Найбільшим продавцем смартфонів за підсумками третього кварталу стала південнокорейська Samsung Electronics, яка за рік збільшила продажі на 19% до 98 млн смартфонів, тоді як всього поставки смартфонів за рік зросли на 47% до 169,2 млн одиниць продукції. Apple поставила на ринок у третьому кварталі 23,5 млн iPhone.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: