"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова заборгували 30,5 мільйонів українському Euronews?

Четвер, 15 листопада 2012, 09:34

Робота телеканалу "Euronews Україна", редакція якого знаходиться в Ліоні (Франція), може бути припинена через фінансову заборгованість української сторони.

Заборгованість каналу становить 30,5 млн грн, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з угодою між НТКУ та Euronews, Україна має щорічно здійснювати два платежі: членський внесок і ліцензійний платіж.

"Ліцензійні гроші йдуть, зокрема, на оплату вартості роботи української редакції у Ліоні, створення контенту і трансляції супутникового каналу. Минулого року Україна здійснила платежі, однак у цьому необхідні кошти не були передбачені в бюджеті, і борг може перейти на 2013 рік" , - розповів високопоставлений співрозмовник в уряді.

Реклама:

У середу на засіданні Кабміну було схвалено лише суму в 112 тисяч євро для оплати членського внеску.

"Друга частина платежу була погашена в розмірі близько 20 млн грн, і ще 30,5 млн грн необхідно погасити до кінця року", - зазначив співрозмовник.

"Якщо цього не буде, складно сказати, чи будуть застосовуватися до нашої країни санкції і чи отримає зарплату колектив" Euronews Україна ", який працює в Ліоні", - додав він.

"Це залежить від того, чи домовиться голова координаційної ради українського Euronews Валід Арфуш і президент НТКУ Єгор Бенкендорф з головним офісом компанії", - додав він.

Арфуш категорично спростовує інформацію про наявність заборгованості.

"Існує схема оплати сум, які зазначені в нашому контракті з Euronews. Якісь суми ми оплатимо вчасно, якісь - із затримкою, але глобальної проблеми з українським проектом Euronews немає", - повідомив Арфуш.

Він додав, що, всупереч планам НТКУ, згідно з якими "Euronews Україна" мав стати самоокупним через рік після запуску, канал, як і раніше працює у збиток і залишається дотаційним. При цьому він запевнив, що перебої у фінансуванні не вплинуть на своєчасність виплати зарплат співробітникам редакції.

У НТКУ повідомили, що штрафні санкції за затримку оплати за договором передбачають збільшення суми на "певний відсоток".

"У нас є підтримка уряду і перших осіб держави, і сподіваюся, що до кінця року ці гроші будуть виділені, і ми повністю виплатимо всі борги. Всього для нормальної роботи українського Euronews необхідно близько 50 млн грн на рік, але скільки нам виділить уряд і Мінфін - невідомо", - сказав перший заступник гендиректора НТКУ з економічних питань Артем Денисов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: