Зі столичних спрощенців стягнули мільйони

Середа, 14 листопада 2012, 14:38

Суб'єкти господарської діяльності Києва, що працюють на спрощеній системі оподаткування, за січень-жовтень 2012 року сплатили до держбюджету 533 млн гривень.

Про це заявила голова столичної ДПС Ірина Носачова, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням прес-служби, за 10 місяців фізичні особи-підприємці збільшили сплату податку майже вчетверо - більш ніж до 363 млн гривень, юридичні особи - в 1,5 рази, більш ніж до 170 млн гривень.

"Спрощена система оподаткування є достатньо комфортною для представників малого та середнього бізнесу. Особливо спрощена система є зручною для приватних підприємців. На початок жовтня поточного року в Києві другу і третю групи спрощеної системи оподаткування обрали для себе 78,843 тис приватних підприємців, що становить понад 90 % усіх фізосіб- "спрощенців" столиці", - цитує прес-служба Носачову.

Реклама:

За словами голови служби, протягом вересня 2012 року на єдиному податку вирішили працювати 864 фізичних особи-підприємця, а з початку року спрощену систему оподаткування обрали 6,175 таких підприємців.

"У податковій зазначають, що наразі в Києві понад 82 тис фізичних осіб і понад 16 тис юридичних осіб перебувають на єдиному податку", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: