Рахункова палата незадоволена владою Криму

Середа, 14 листопада 2012, 13:22

Рада міністрів Криму, місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування не забезпечили повною мірою належного ефективного використання коштів субвенцій, виділених у 2011 році.

Про йдеться у висновках колегії Рахункової палати за результатами відповідного аудиту, передає прес-служба.

"Протягом досліджуваного періоду до переліків вносилися численні зміни, внаслідок чого, приміром, кількість об’єктів, що зводилися за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток автономії, збільшилася удвічі - з 58 до 123. Кошти розпорошувалися між об’єктами з низьким ступенем  будівельної готовності або без належної проектно-кошторисної та дозвільної документації", - йдеться у висновках.

Згідно з висновками, через несвоєчасну реєстрацію фінансових зобов’язань, що виконувалися за рахунок субвенцій, затримки з укладенням договорів і їхнє невиконання протягом 2011 року не використано і повернено до державного бюджету 29,1 млн гривень.

Реклама:

"Водночас на кінець року в місцевих бюджетах утворилася кредиторська заборгованість за коштами субвенцій з оплати за виконані роботи - 14,2 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається у документі, аудитом встановлено, що загалом протягом досліджуваного періоду неефективно використано 30,1 млн гривень, з порушенням законодавчих процедур у будівельній сфері – майже 214 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: