Азаров хоче розробити системний план розвитку економіки

Середа, 14 листопада 2012, 11:59

В Україні має бути розроблений системний план розвитку вітчизняної економіки на середньострокову перспективу з визначенням індикаторів на кожному з етапів його реалізації.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба КМУ.

"На попередньому засіданні уряду я поставив перед міністерствами і відомствами завдання внести пропозиції щодо концентрації державної підтримки для забезпечення економічного зростання галузей української економіки шляхом впровадження нових підходів їх підтримки", - сказав Азаров.

За словами прем'єр-міністра, вже є напрацювання, які сконцентровані з одного боку - на стимулювання розвитку внутрішнього ринку та зменшення залежності України від зовнішньої економічної кон'юнктури, а з іншого - на посиленні конкурентних переваг і підтримки вітчизняного експорту на зовнішніх ринках.

Реклама:

"Мінекономторгівлі повинне узагальнити наявні пропозиції і спільно з Мінфіном та іншими відомствами збалансувати їх за роками, напрямками та інструментами державної підтримки", - зазначив Азаров.

"Також, глава уряду вважає за необхідне підключити до зазначеної роботи представників бізнесу та банківського сектора, провідних вітчизняних вчених та експертів шляхом створення міжвідомчої робочої групи з даного питання", - повідомляє прес-служба.

"На виході ми маємо отримати якісний системний документ, стратегічний перспективний план, підкріплений бюджетними інвестиційними та кредитними ресурсами, а також іншими стимулюючими заходами - від фіскальних до інституційних", - підкреслив Азаров.

За словами глави уряду, в українській економіці досить секторів, які за належної підтримки дадуть відчутні результати, але на даному етапі необхідно сконцентруватися на "найбільш перспективних, конкретних проектах".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: