"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов пішов проти олігархів?

Середа, 14 листопада 2012, 11:09

Регулятор свідомо девальвує курс, намагаючись звернути увагу президента на проблему дефіциту валюти.

Про це заявило джерело в Нацбанку, пише "Forbes.ua".

"Нацбанк 13 листопада спеціально відійшов убік від міжбанку і дав можливість курсу обвалитися. І все тільки для того, щоб показати всю глибину проблеми і стимулювати керівництво країни якнайшвидше підписати закон про валютну виручку", - вважає джерело в НБУ.

Як пише видання, заповнити дефіцит Нацбанк збирався, змусивши експортерів продавати свою виручку на міжбанківському ринку.

Реклама:

"Законом дуже незадоволені представники експортного лобі. Зокрема компанії, які належать Ахметову, Новинському і Фірташу. Вони вже засилали "козачків"  до адміністрації з проханням ветувати закон", - розповідає чиновник.

Як відомо, 6 листопада Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення інструментів впливу на грошово-кредитний ринок". 

Документ надає право НБУ в будь-який момент вводити обов'язковий продаж частини валютної виручки експортерів. Але глава держави досі не підписав цей документ.

Нагадаємо, Нацбанк також визнав можливість заміни політики фіксованого курсу ринковим формуванням вартості національної валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!