Мер Донецька жаліється, що через металургію страждає вуглепром

Вівторок, 13 листопада 2012, 14:51

У донецьких промислових підприємств є складнощі зі збутом продукції, яка виробляється металургійною і машинобудівною галузями.

Про це заявив донецький міський голова Олександр Лук’янченко, передає "Радіо Свобода".

За його словами, умов для настання глобальної економічної кризи в Україні немає, однак в окремих областях народного господарства є кризові явища.

"Є складнощі зі збутом металопродукції, з ціною на металопродукцію. А з шахтами – це уже похідна. З однієї простої причини – якщо падають обсяги виробництва на метпідприємствах на 10%, то вживання вугілля впаде на 10%, тому що потрібно менше коксу. Вугільники трохи краще стали працювати і відразу це відбилося на збуті вугільної продукції", - зазначив мер Донецька.

Реклама:

Він також заявив, що знижуються обсяги випуску металу, обсяги споживання електроенергії та обсяги потреб вугілля для теплових електростанцій.

Лук’янченко додав, що традиційно складним місяцем в економічному плані є січень, адже через новорічні свята випадає багато робочих днів.

Як повідомлялося, нещодавно гендиректор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі заявив, що світовий ринок металопрокату обвалився остаточно.

Він зазначив, що зі свого боку підприємство веде пошук додаткових замовлень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: