Інвестиції США в біотехнології сягають 7,5 мільярда доларів

Вівторок, 13 листопада 2012, 13:31

У США венчурні інвестиції в сфері біотехнологій та медобладнання в 2011 році становили 7,5 млрд доларів, а в Росії – менше 20 млн доларів.

Про це заявив керуючий директор Team Drive Антон Гопка (управляє спільними інвестиціями "Роснано" і Domain), передають "Ведомости".

Лідерство Америки пояснюється колосальними інвестиціями в галузь з боку держави та приватного сектору, говорить гендиректор Roche в Росії Мілош Петрович.

"Роснано" і компанія венчурних фондів Domain Associates пообіцяли вкласти по 380 млн доларів на розробку, виробництво і просування ліків і медичних виробів в Росії.

Реклама:

Більша частина цих грошей (570 млн доларів) - інвестиції в два десятки американських біотехнологічних компаній, що займаються розробкою препаратів для лікування серцево-судинних, онкологічних та інших захворювань.

Першу операцію закрили влітку: вони вкладуть до 40 млн доларів в американську Coda Therapeutics, розробника препарату для лікування хронічних виразкових захворювань.

З дев'яти розробок в портфелі іншого венчурного інвестора - Maxwell Biotech Venture Fund (фонд, що інвестує в сектор медицини) у семи проектів закордонне походження інтелектуальної власності і лише у двох - російське, розповів керуючий партнер фонду Дмитро Попов.

Вісім розробок, за його словами, в терапевтичній області і одна - в області медичних виробів.

За даними World Intellectual Property Indicators за 2010 рік, в США у 2003-2008 роках було зареєстровано 21,347 тис фармацевтичних патентів, що майже в 6 разів більше, ніж у найближчого конкурента - Японії (3,679 тис), і дещо більше, ніж в усьому іншому світі (21,303 тис).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: