МВФ знову радить Українi плаваючий курс гривнi

Вівторок, 13 листопада 2012, 12:22

МВФ рекомендує Українi перейти до плаваючого курсу гривнi, щоб економiка країни могла протистояти зовнiшнiм шокам.

Про це заявив постiйний представник МВФ в Українi Макс Альєр пiд час конференцiї Iнституту Адама Смiта, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми з 2006-2007 рокiв у наших звiтах розмiщуємо цi рекомендацiї. Ми вважаємо, що економiка на кшталт української, яка глибоко iнтегрована у свiтову економiку й залежна вiд експорту бiржових товарiв, залежить вiд волатильностi на цьому ринку. Для такої економiки набагато краще було б мати плаваючий курс", - сказав Альєр.

При цьому вiн зазначив, що плаваючий курс дав змогу згладжувати удари свiтового фiнансового ринку в цiлiй низцi країн.

Реклама:

Водночас директор вiддiлу економiчних дослiджень ринкiв, що розвиваються, Credit Suisse Сергiй Волобоєв вважає можливою девальвацiю курсу гривнi максимум на 10% за умови вiдновлення спiвпрацi України з МВФ.

"Я вважаю, що 10% - це максимально можлива девальвацiя проти нинiшнього рiвня при полiпшеннi зовнiшньої ситуацiї. Якщо уряд домовиться з МВФ, гривня може втриматися на цьому рiвнi", - сказав Волобоєв.

Як повідомлялося, нещодавно старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки ім. Петерсона Андерс Аслунд також заявив, що Україна повинна дотримуватися політики плаваючого курсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: