Митники хочуть посилити контроль над транзитом

Вівторок, 13 листопада 2012, 09:26

Держмитниця посилить контроль над транзитними вантажами.

Щоб гарантувати доставку товару до митниці призначення та зберігання вантажів на території України, на транспортні засоби встановлюватимуться електронні замки з функцією GPS-GSM-навігації, пише "Комерсант-Україна".

Мінфін пропонує використовувати інформаційно-телекомунікаційні системи для забезпечення ідентифікації товарів, що переміщуються по території України в митному режимі транзиту.

Відомство розробило проект наказу про запровадження нового виду контролю над внутрішнім транзитом - електронний замок з функцією GPS-GSM-навігації.

Реклама:

Керівник митниці зможе вибірково встановлювати його з нанесенням пломби на транспортний засіб або його частину - контейнер, цистерну, і за допомогою супутникового зв'язку відстежувати пересування вантажу.

Інформація про маршрут буде надходити в департамент боротьби з контрабандою та митними порушеннями Держмитниці.

При розтині електронного ключа або зникненні сигналу митники повинні виявити транспорт на місцевості.

У вантажній декларації буде зазначено термін доставки товару.

За словами директора департаменту митного контролю та оформлення Держмитниці Сергія Сьомки, відхилення від цього терміну на добу переводить перевізника в категорію ризикових.

Цей проект оплатить держбюджет, адже на нього вже виділено 17 млн ​​гривень.

Сьомка очікує до кінця грудня завершення тендеру на закупівлю 3 тис пломб.

За словами керівника транспортно-експедиційного департаменту автотранспортної компанії "Карго Сервіс" Андрія Баранаева, проект буде цікавий бізнесу, якщо транзитерів звільнять від надання фінансової гарантії (є запорукою вивезення транзитного товару).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: