"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Більше 40% українців незадоволені сумами своїх заощаджень

Понеділок, 12 листопада 2012, 17:41

41% українців "вкрай незадоволені" тими сумами заощаджень, які їм вдається робити.

Такі висновки можна зробити з матеріалів порівняльного дослідження, що проводилося за підтримки Erste Group в 16 європейських країнах, передає прес-служба Незалежної асоціації банків України (НАБУ).

"Цікаво, що порівняно з сусідами українці найменше переймаються фінансовими запасами "на чорний день". Такі міркування спонукають відкладати гроші лише 63% опитаних громадян України, тоді як це вагомий мотив для 93% чехів та словаків, 92% турків, 90% поляків та 83% мешканців Німеччини", - сказано у повідомленні.

За даними НАБУ, порівняно з 2011 роком, коли проводилося аналогічне опитування, наші співгромадяни почали більше турбуватися про заощадження для відпочинку – 30% проти 23%, зате менше про "навчання дітей" - 17% проти 21% та "проведення ремонту" - 45% проти 49%.

Реклама:

"Головною перешкодою для заощаджень українці вважають "інфляцію та девальвацію" - 67% опитаних. У 2011 році таких було 75%. Найбільшим "демотиватором" для відкладання грошей цей фактор вважають 84% громадян Румунії, 74% німців, найменшим – турки (40%)", - зазначили банкіри.

Як повідомлялося, більшість українців відкладає менше 500 гривень на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!