СБУ відзвітувала про "кокаїнову" спецоперацію

Понеділок, 12 листопада 2012, 16:15

Співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками у результаті спецоперації припинили функціонування міжнародного каналу надходження до України кокаїну.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Організатор контрабандного каналу – 40-річний мешканець Києва, юрист за освітою, колишній військовослужбовець, налагодив перевезення наркотиків автотранспортом з країн Балтії з метою подальшого збуту на території України. Його спільники – 43-річний громадянин однієї з країн Закавказзя та 44-річна українка реалізовували наркотик серед населення столиці та Київського регіону", - повідомили у відомстві.

У службі повідомили, що 6 листопада 2012 року на українсько-польському кордоні у пункті митного пропуску "Ягодин" співробітники СБУ затримали автомобіль, який слідував до Києва.

Реклама:

"Під час митного огляду під панеллю авто було виявлено схованку, з якої правоохоронці вилучили 1 700 грам кокаїну. Орієнтовна вартість наркотику на "чорному" ринку становить 350 тисяч доларів", - зазначили у СБУ.

У відомстві також заявили, що у результаті обшуків приватних помешкань зловмисників у Києві оперативники вилучили ще 10 кілограмів марихуани та 50 грамів кокаїну.

Як повідомлялося, на початку лютого одеське управління СБУ та Південна митниця відрапортували про затримання 38 кг кокаїну, який намагалися провезти через Іллічівський порт, сховавши в серцевині свіжих ананасів.

Тоді в порту Одеси були затримані два контейнери з тайниками, в яких було заховано в цілому 1200 кг кокаїну, що прямував до Європейського союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: