Мінекономрозвитку розмріялося, що в Росії будуть жити багатше, ніж в ЄС

Понеділок, 12 листопада 2012, 12:48

До 2030 року Росія зможе подолати історичний розрив з розвиненим світом як за технологічним рівнем, так і за рівнем життя.

Про це йдеться в прогнозі Мінекономрозвитку РФ, передають "Ведомости".

Згідно з прогнозом, в експорті буде домінувати не нафта і газ, а високотехнологічна продукція, опорою економічного зростання стануть не видобуток сировини і рента, а наука і знання.

"Реалізація масштабних проектів розвитку змінить вигляд економіки і стандарти життя людей", - говорить заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач.

Реклама:

У прогнозі "оцифровано" формування нової моделі економіки - інноваційної. Базові варіанти відрізняються один від одного тільки швидкістю перетворень і темпами економічного зростання: 4,1 і 5,4% в середньому за 2013-2030 роки відповідно.

"В обох випадках Росія буде рости швидше світової економіки (в середньому 3%)", - зазначається у прогнозі.

У прогнозі говориться, що нова модель спирається на стрибок продуктивності праці, підвищення норми нагромаджень і структурну перебудову економіки: інноваційний сектор виросте в 1,3-1,4 рази і перевищить за часткою у ВВП нафтогазовий комплекс.

"Обсяг ВВП на душу населення (за паритетом купівельної спроможності) до 2020 року виросте з поточних майже 60% до 76-87% від рівня єврозони, а до 2030 року зрівняється або навіть перевищить європейський і буде на 10% менше, ніж у США", - йдеться в прогнозі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: