"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович налаштувався на асоціацію з ЄС

Субота, 10 листопада 2012, 13:39

Україна налаштована на підписання Угоди про асоціацію з ЄС включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Про це заявив президент  Віктор Янукович в інтерв'ю кіпрській газеті Філелефтерос, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"На нинішньому етапі головним завданням наших відносин з ЄС є укладання Угоди про асоціацію включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Наша держава налаштована на якнайшвидше підписання цієї угоди", - заявив Янукович.

Він також зазначив, що європейська інтеграція України залишається зовнішньополітичним пріоритетом нашої держави та ключовим орієнтиром її внутрішнього розвитку.

Реклама:

На думку Януковича, сьогодні ЄС переживає складний етап свого розвитку, викликаний фінансово-економічною кризою.

"У той же час цей період є тестом на життєздатність і ефективність союзу. Зусилля керівництва ЄС і держав-членів демонструють, що базові принципи солідарності, економічної та соціальної згуртованості продовжують діяти", - зазначив президент.

Відповідаючи на питання про перспективи співпраці України з Євразійським союзом, Янукович зазначив, що в цьому питанні влада виходить із економічних інтересів нашої держави.

"Ми зацікавлені у співпраці з усіма інтеграційними об'єднаннями, які сприятимуть розвитку економіки нашої країни", - підкреслив Янукович.

За його словами, сьогодні ще рано давати оцінки діяльності Євразійського союзу та порівнювати його з ЄС. "Це об'єднання знаходиться на початковій стадії формування, але динаміка його розвитку викликає інтерес", - додав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!