"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст роз'яснив питання експорту ГМО продукції

Четвер, 1 листопада 2012, 18:44

Міністерство юстиції листом від 3 жовтня надало роз'яснення стосовно питань експорту продукції, що містить генно-модифіковані організми.

У листі наголошується, що ч. 1 ст. 15 закону "Про державне систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні ГМО" забороняється промислове виробництво та введення в обіг ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх держреєстрації, передає "ЮрЛига".

При цьому Мін'юст повідомляє, що експортно-імпортні операції із зерном та продуктами його переробки, крім хлібобулочних і макаронних виробів, проводяться за наявності сертифіката якості зерна та продуктів його переробки.

У свою чергу в листі наголошується, що пропуск таких товарів через митний кордон України та їх митне оформлення здійснюються митними органами на підставі отриманих із використанням засобів інформаційних технологій документів, що підтверджують дотримання передбачених законодавством обмежень, виданих держорганами.

Реклама:

Переліки таких товарів (із вказівками їх опису та коду), а також порядок видачі відповідних дозволів та їх обігу із використанням засобів інформаційних технологій затверджуються урядом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: