Київрада виділила для суду ділянку, яку вже було продано іноземцям

Четвер, 1 листопада 2012, 18:26

Київська міськрада виділила вже третю ділянку Вищому госпсуду для будівництва адміністративної споруди, до того ж цю ділянку раніше було продано іноземцям.

За це рішення проголосували 67 депутатів, передає "Інтерфакс-Ураїна".

Київрада на засіданні 1 листопада виділила ділянку площею 5,34 га на перетині бульвару Дружби Народів та вул. Старонаводницької у Печерському районі для будівництва адмінбудинку з паркінгом, з яких 4,3 га передані у постійне користування, та ще 1,04 га - в оренду на п’ять років у межах червоних ліній без права забудови.

При цьому частину ділянки площею 3,89 га виділено за рахунок озеленених територій, які вилучено з переліку територій, призначених для розвитку мережі зелених насаджень загального користування.

Реклама:

Проти виділення цієї ділянки виступив голова бюджетної комісії Роман Ярошенко.

"Є іноземний інвестор, який заплатив 15 млн доларів за цю ділянку, гроші були сплачені в бюджет Києва, і в проекті рішення ніде не зазначено, як ці кошти повертатимуть. Виконавчий орган робить все можливе, щоб у найкоротші терміни надати ділянку під це приміщення (адмінбудинок суду) - це вже третя ділянка - перша була у Печерському районі, друга - та, яку було виділено під школу Дерюгіної", - наголосив він.

Депутат Сергій Кримчак не виключив, що у зв’язку з цими землевідведеннями Україна може опинитися відповідачем в якійсь міжнародній судовій інстанції.

Як повідомлялося, Київрада у лютому виділила Вищому госпсуду ділянку на вулиці Олександра Копиленка, 6, у Печерському районі площею 0,34 га.

Проте намір побудувати тут висотну адміністративну будівлю викликав протест киян.

Нагадаємо, Вищий госпсуд відмінив тендер на проектні роботи з будівництва, експлуатації та обслуговування нового адмінбудинку для ВГСУ і відразу оголосив новий.

Відомо, що ВГСУ планував витратити на ці роботи 13 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: