"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд не має наміру обмежувати експорт зерна з України – Тігіпко

Четвер, 1 листопада 2012, 12:56

Кабмін не розглядав і не планує ухвалювати рішення щодо обмеження експорту зерна.

Про повідомила прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на віце-прем'єра Сергія Тігіпка.

"Це вкрай неринковий захід, який не лише не посилює продовольчої безпеки країни, а й призводить до прямих збитків вітчизняних сільгоспвиробників. Нині світові запаси зерна перебувають на низькому рівні, і ціни на нього зростають. Нашим хліборобам необхідно надати можливість отримати за свою роботу гідну винагороду", - наводить прес-служба слова Тігіпка.

За словами віце-прем'єра, будь-які обмеження експорту знижують інвестиційну привабливість вітчизняного сільського господарства, яке потребує швидкого розвитку інфраструктури.

Реклама:

"Ми не повинні ускладнювати роботу вітчизняного агробізнесу додатковими неринковими обмеженнями", - додав Тігіпко.

В Українській зерновій асоціації (УЗА) повідомили, що зерноторговельні компанії, які працюють в Україні, самі мають намір припинити відвантаження пшениці з країни з 15 листопада відповідно до домовленостей між учасниками ринку та Мінагропродом.

Раніше Мінагропрод та зерноторговельні компанії підписали меморандум, який передбачає, що цього МР із країни може бути вивезено не більше ніж 4 млн тонн пшениці, 3 млн тонн ячменю та 12,4 млн тонн кукурудзи. Пізніше оцінку можливого експорту пшениці було підвищено до 5 млн тонн.

Нагадаємо, нещодавно у Мінагропроді повідомили, що можливості України щодо експорту пшениці можуть бути вичерпані у середині листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: