"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина забезпечить Україну газом

Четвер, 1 листопада 2012, 09:13

НАК "Нафтогаз України" і RWE (Німеччина) підписали контракт на постачання близько 1 млн кубометрів природного газу на добу протягом листопада-грудня 2012 року.

Про це повідомив директор департаменту балансів газу, метрології та обліку газу і нафти Павло Афанасьєв міжнародному агентству Argus Medi, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, газ буде поставлятися в Україну з Польщі через ГТС "Дроздовичі", по одній з ліній газопроводу, що з'єднує системи передачі двох країн.

Афанасьєв також уточнив Argus Media, що ціна імпортованого RWE газу буде незначно нижче ціни російського газу, який закуповується "Нафтогазом" у "Газпрому" на основі довгострокової угоди.

Реклама:

За підсумками двомісячного контракту сторони зможуть обговорити і довгострокові домовленості про постачання в Україну природного газу шляхом реверсного потоку.

Як повідомлялося, на початку травня 2012 року "Нафтогаз України" і RWE Supply&Trading GmbH RWEST (Німеччина) уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу.

Угода створює юридичні основи для можливих поставок природного газу з боку RWEST.

Ціни, обсяги поставок, а також зобов'язання сторін щодо постачання природного газу будуть визначатися окремими контрактами після їх узгодження та підписання обома компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: