"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент підписав закон про земельний банк

Вівторок, 9 жовтня 2012, 16:21

Віктор Янукович підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо державного земельного банку".

Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Документ вносить зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" та встановлює особливості функціонування державного земельного банку.

Зокрема, відносини, пов’язані з функціонуванням державного земельного банку регулюються Законом "Про банки і банківську діяльність" в частині, що не суперечить земельному законодавству.

Реклама:

Кабмін має право сформувати статутний капітал державного земельного банку як за рахунок внесків у грошовій формі, так і у вигляді земельних ділянок.

Особливості видачі державному земельному банку банківської ліцензії, а також здійснення регулювання та нагляду за державним земельним банком з урахуванням специфіки його діяльності має встановити Національний банк України.

Як відомо, 18 вересня Рада ухвалила цей закон.

Крім того, державний земельний банк має право здійснювати операції з земельними ділянками і майновими правами на земельні ділянки відповідно до законодавства України у сфері земельних відносин та свого статуту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: