За вступ до Митного союзу Росія обіцяє дешевий газ - Азаров

Вівторок, 9 жовтня 2012, 13:15

Приєднання України до Митного союзу надасть можливість знизити ціну на російський газ до 160 доларів за 1 тис кубометрів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Росія нам висуває умови: давайте приєднуйтесь до Митного союзу і завтра у вас газ буде по 160 доларів", - сказав Азаров.

При цьому він наголосив, що приєднання до Митного союзу загалом відповідає національним інтересам України, оскільки близько 40% міжнародного товарообігу України припадає на країни, що входять до МС.

Реклама:

Але, з іншого боку, за словами прем'єра, 30% міжнародного товарообігу припадає на країни Євросоюзу і, відповідно, приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС та політична асоціація з ЄС - "це відповідає національним інтересам".

Він також зазначив, що Україна не хоче обирати між Митним союзом і зоною вільної торгівлі з ЄС, а хоче працювати з усіма, зокрема і з країнами Азії.

Як повідомлялося, за даними джерел ЗМІ, ціна імпортного газу, що постачається на адресу НАК "Нафтогаз України", підвищиться із четвертого кварталу на 0,94%, або на 4 долари за тис кубометрів до 430 доларів.

 Нагадаємо, "Нафтогаз" розрахувався з "Газпромом" за газ, імпортований у вересні, заплативши 1,06 млрд доларів.

За серпневий газ Україна заплатила "Газпрому" 890 мільйонів доларів, а за липневий 930 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: