Держконцерн хотів ухилитися від сплати 25 мільйонів податків

Вівторок, 9 жовтня 2012, 10:36

Слідчим управлінням Податкової доведено факт несплати посадовими особами державного концерну "Укрспирт" податку на прибуток на суму 25 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної податкової служби.

Як з’ясувалося в ході розслідування, керівники концерну завищували валові витрати.

"Зокрема, перекручували дані про постачання сировини для виробництва спирту – податківцями виявлені більше сотні операцій з фіктивними посередниками, тоді як насправді постачання відбувалося безпосередньо від виробника на заводи "Укрспирту", - сказано в повідомленні.

Реклама:

За даними відомства, загальний оборот за фіктивними операціями становив 86,5 млн гривень.

У ДПС повідомили, що на даний момент посадові особи "Укрспирту" повністю відшкодували завдані державі збитки – сплатили 25 млн гривень податку на прибуток та штрафні санкції.

"Згідно з діючим законодавством, це звільняє їх від кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків у особливо великому розмірі", - зазначили у відомстві.

Як відомо, ЗМІ пов`язували керівника "Укрспирту" Олександра Харта з родиною президента Віктора Януковича та регіоналом Юрієм Іванющенком.

Нагадаємо, нещодавно Антимонопольний комітет оштрафував "Укрспирт" на 200 млн гривень за зловживання монопольним становищем.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: