"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко пообіцяв вирішити "військові" проблеми

Субота, 6 жовтня 2012, 11:13

До 2013 року військовослужбовців забезпечать житлом і підвищать пенсії.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко під час зустрічі з військовими, передає "Інтерфакс-Україна".

"До першого січня 2013 року ми піднімаємо пенсії військовим до того рівня, який отримуватимуть ті військовослужбовці, які вийдуть на пенсію в 2013 році ", - сказав Тігіпко.

За словами віце-прем'єра, для підвищення пенсій і зарплат військовослужбовцям будуть скорочений відсоток премій, але значно виростуть базові показники зарплати.

Реклама:

"Зарплата зросте, але в цієї складової премія буде дуже маленька. Я розбирався з цим питанням і думаю, що це правильно. В армії не можна робити дуже велику складову премії, це дає занадто багато повноважень командиру. Тому з тринадцятого року складова премії буде близько 5-6%", - сказав чиновник.

За його словами, середня пенсія виросте досить серйозно для багатьох людей, але її розмір буде залежати від вислуги років та від звання військовослужбовця.

Розповів віце-прем'єр і про державні програмаи, спрямовані на вирішення проблеми забезпечення військовослужбовців житлом.

За його словами, спільно з Міноборони ведеться робота у двох напрямках - можливої часткової монетаризації цієї пільги та створення держпідприємства, яке б могло раціонально використовувати майно збройних сил, і на виручені кошти будувати житло для військовослужбовців.

За словами Тігіпка, в Росії створено державне підприємство, що отримало право розпоряджатися майном Збройних Сил, яке на сьогоднішній день не використовується, наприклад деякі військові містечка.

Він зазначив, що на кошти, отримані від оренди або продажу цього майна, буде будуватися житло для військовослужбовців.

"Планується перехід на професійну армію, і, якщо ми не вирішимо питання житла, ця ідея буде просто дискредитована ", - відзначив віце-прем'єр-міністр.

За словами чиновника, згідно з дорученням президента ще одним завданням Міністерства соціальної політики буде підвищення соціального забезпечення військових моряків саме в Севастополі, враховуючи розрив між зарплатами українських і російських військових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: