Земельний банк кредитуватиме аграріїв під 10% річних

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 13:27

Ставки по кредитам для аграріїв можуть зменшитися з 20-25% річних до 10%.

Про це заявив директор Департаменту фінансово-кредитної політики Мінагропроду України Баграт Ахіджанов, повідомляє офіційний сайт Міагропроду.

"Ми плануємо створити Земельний банк для того, щоб сільгоспвиробники мали сприятливі умови для роботи. Наразі кредитні ставки, під які кредитуються аграрії інших країн світу становлять 4-7% річних. А кредитні ставки, які пропонують комерційні банки для вітчизняних аграріїв коливаються в межах 20-25%, тобто чверть частини від тіла кредиту", - зазначив Ахіджанов. 

За його словами, державна програма по здешевленню кредитних ставок працює в Україні вже більше 10 років, проте не вирішує комплексне питання через відсутність коштів у державному бюджеті у необхідній кількості.

Реклама:

"Левова частка державних коштів йде на погашення тих високих кредитних ставок, які щороку зростають. З одного боку, є об’єктивні обставини, які формують ці кредитні ставки, але держава не впливає на це. Тому ми вирішили підтримати ідеологію започаткування Земельного банку, який дозволив би аграріям одержувати кредитні ставки не більше 10% річних" - підкреслив директор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: