"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні є загроза масового отруєння алкоголем - МОЗ

Четвер, 4 жовтня 2012, 18:47

В Україні існує постійна загроза масового отруєння алкоголем через його низьку якість.

Про це заявив директор Українського медичного і моніторингового центру з алкоголю і наркотиків МОЗ Анатолій Вієвський, передають "Українські новини".

З його слів, у країні 35-50% горілки продається нелегально, таким чином, кожна друга пляшка алкоголю може бути джерелом хімічної загрози, тоді як у Чехії, у якій вже зафіксовано 26 випадків смерті від вживання неякісного спиртного, нелегальний алкоголь становить 25% ринку алкогольних напоїв.

"Не можна вважати, що в нас у країні ситуація безпечніше, на відміну від того, що сталося в Чехії, Польщі та Словаччині, з погляду алкогольної політики", - сказав він.

Реклама:

Він також повідомив, що вироблений в Україні нелегальний алкоголь у першу чергу йде на український ринок, а вже потім в інші країни, куди він експортується яким-небудь способом.

"Необхідний набір грамотно вибудуваних регуляцій, і мова йде не тільки про прикордонні методи, а також і про спеціальні прийоми, як, наприклад, відбувається між Німеччиною і Данією, щоб домогтися того, щоб контрабандний спирт доставлявся в країну чистим, без етилу та інших домішок", - додав він.

На думку Вієвського, Україна не є країною з добре структурованою алкогольною політикою.

Нагадаємо, нещодавно в Чехії від отруєння алкоголем загинули 24 людини.

Після цього Росія заборонила ввезення бехеровки і абсенту з Чехії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: