Хорошковський натякнув, що компослуги скоро подорожчають

Четвер, 4 жовтня 2012, 16:34

Уряд України уважно ставиться до побажань МВФ, зокрема в питаннях приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.

Про це заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами першого віце-прем'єра, ці завдання мають бути реалізовані у рамках спільної програми.

"Безумовно, уряд дуже уважно ставиться до побажань МВФ і, безумовно, що ті завдання, які стоять у рамках спільної програми, мають бути реалізовані. Питання в способі реалізації та в термінах їх реалізації", - сказав перший віце-прем'єр.

Реклама:

"У нас стоїть питання стосовно приведення тарифів до собівартості та до економічно обґрунтованого рівня. Безумовно, для нас це завдання дуже важливе, але ми прекрасно розуміємо, що з іншого боку стоїть соціальне забезпечення населення, і завдання уряду - зробити це таким чином, щоб населення не постраждало", - зазначив Хорошковський.

Нагадаємо, раніше глава НБУ Сергій Арбузов заявив, що Україні складно виконати умови МВФ про збільшення цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики і населення.

Як повідомлялося, нещодавно Рада НБУ порекомендувала уряд активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error