"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія збирається встановити нагляд за фондовиками

Четвер, 4 жовтня 2012, 16:21

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР ) розробила положення, що урегулюють пруденційний нагляд на фондовому ринку.

Відповідні документи були схвалені на плановому засіданні регулятора, що відбулося 2 жовтня 2012 року, йдеться у повідомленні пресс-служби комісії.

"Створення цих документів є одним із кількох етапів впровадження пруденційного нагляду на ринку цінних паперів. Відповідні положення мають стати фундаментом для подальшої роботи комісії у цьому напрямі і, маю надію, що контроль за уникненням системних ризиків профучасників забезпечить надійність усього ринку в цілому", - сказав Костянтин Кривенко, член НКЦПФР, що відповідає за даний напрямок роботи.

У комісії зазначили, що прийняті документи встановлять порядок здійснення пруденційного нагляду за даними учасниками фондового ринку, визначать основні ризики діяльності, а також показники, які будуть застосовуватися для їх вимірювання.

Реклама:

"Захист прав інвесторів залишається пріоритетним завданням діяльності комісії, і впровадження пруденційного нагляду дозволить нам довести, що вітчизняний фондовий ринок контрольований та прозорий", - заявив Кривенко.

За словами розробників документів, положення передбачатимуть здійснення контролю за ліквідністю компаній та можливість прогнозувати майбутній фінансовий стан на основі аналізу отриманої інформації.

Нагадаємо, нещодавно глава нацкомісії Дмитро Тевелєв заявив, що податкова служба може надовго зупинити розвиток фондового ринку та завдати серйозної шкоди його інвестиційному потенціалу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: