"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У НБУ розповіли, в якій валюті краще зберігати заощадження

Четвер, 4 жовтня 2012, 15:42

Зберігати заощадження краще всього в гривні.

Про це розповів голова ради НБУ Ігор Прасолов, передають "Аргументы и Факты Украина".

"Гривня надійніша. Тимчасові коливання курсу не впливають на її стабільність. Хто піддається паніці - той, в кінцевому рахунку, програє, так як курс спочатку піднявся, а потім впав. Зараз у багатьох країнах загальні проблеми", - сказав Прасолов.

За його словами, для стимуляції економіки США і Європа щомісяця будуть включати друкарський верстат.

Реклама:

"Через це збільшиться кількість грошей в обігу, і збільшиться інфляція. У той же час, Україна не друкує грошей, у нас інфляція 0. Навіщо ж нам бігти від національної валюти? Краще зберігати заощадження у гривні і вкладати їх у депозити, щоб вони працювали на нашу економіку", - заявив чиновник НБУ.

"На худий кінець, якщо ви песиміст - купуйте на частину грошей казначейські зобов'язання в іноземній валюті та спіть спокійно", - зазначив Прасолов.

Нагадаємо, нещодавно директор Департаменту аналізу й прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ Сергій Кораблін заявив, що за січень-вересень 2012 року чистий приплив валюти в Україну становив близько 10 млрд доларів.

Як повідомлялося, 20 вересня прем`єр-міністр Микола Азаров повідомив, що уряд прогнозує в 2013 році середній курс гривні до долара на рівні 8,11-8,2 гривні за долар, і цей прогноз було використано для підготовки проекту держбюджету наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: