Уряд пропонує скасувати маркування "без ГМО"

Четвер, 4 жовтня 2012, 14:48

Урядовий проект закону забороняє обіг в Україні харчових продуктів, які містять ГМО або отриманих з їх використанням, до державної реєстрації.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу Мінагропроду.

Згідно з повідомленням, виробники та імпортери мають зазначати на етикетці інформацію про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО) за умови, якщо їхня частка в продукті перевищує 0,9%.

Як зазначає Мінагропрод, цей законопроект розроблено з метою виправлення ситуації, яка склалася в Україні щодо маркування харчових продуктів, що не містять ГМО.

Реклама:

За даними міністерства, згідно з чинними в Україні законами, виробники та імпортери харчових продуктів зобов'язані ставити позначку "без ГМО" у маркуванні всіх без винятку харчових продуктів, зокрема тих, що не мають відношення до генної інженерії (сіль, вода), що суперечить вимогам законодавства ЄС та інших країн світу.

Мінагропрод зазначає, що ухвалення цього законопроекту надасть можливість ліквідувати зайві бар'єри на шляху розвитку суб'єктів підприємницької діяльності харчової промисловості, а також не допустити невиправданих витрат на проведення досліджень харчових продуктів, які не можуть містити ГМО.

Нагадаємо, 3 жовтня, Кабмін схвалив законопроект, який дозволяє виробникам харчових продуктів не робити спеціальних позначок про відсутність у товарах ГМО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: