Світова криза "поглинула" Латинську Америку

Четвер, 4 жовтня 2012, 09:43

Економічна комісія ООН для Латинської Америки і Карибського басейну знизила прогноз зростання економіки регіону у 2012 році.

Про це повідомляє "УКРІНФОРМ" з посиланням на іспанське агентство EFE.

Згідно з прогнозами, в Аргентині відновлення динаміки зростання відбуватиметься повільніше, ніж у Бразилії.

ЕКЛАК очікує, що зростання економіки Аргентини становитиме 2% цього року і 3,5% у наступному.

Реклама:

"Даний прогноз, який виявився нижче усередненого показника по латиноамериканському регіону, було підготовлено експертами ЕКЛАК, у зв'язку з "уповільненням темпів економічного зростання Аргентини у першому півріччі 2012 року, що пояснюється скороченням експорту і інвестицій",- вказав керівник відділу економічного прогнозування ЕКЛАК  Хуан Альберто Фуентес.

За його словами, значно зменшився обсяг інвестицій у галузі машинобудування, технологічного обладнання і будівництва.

В свою чергу, виконавчий секретар ЕКЛАК, Алісія Барсена заявила, що "на прискорення темпів зростання Аргентини у 2013 році можуть вплинути три чинники: зростання економіки Бразилії, яка поступово відновлюється; поліпшення показників сільськогосподарського виробництва і зменшення обмежень на імпорт.

За словами Барсена, незважаючи на загальне уповільнення темпів економічного зростання у країнах Латинської Америки, ЕКЛАК визнає, що "приватні споживачі були основним локомотивом зростання економіки, завдяки сприятливому розвитку ринків праці і кредитної експансії".

У свою чергу, зовнішня торгівля стала основним каналом, яким зниження темпів зростання світової економіки перекинулося на Латинську Америку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: