Клименко розповів, про головні тренди в оподаткуванні

Середа, 31 жовтня 2012, 14:01

Головний тренд в оподаткуванні сьогодні - щоб платник податків не знав в обличчя свого податкового інспектора, що і забезпечують нові технології.

Про це в інтерв'ю "Інвестгазеті" заявив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко.

"Головний тренд в оподаткуванні сьогодні - щоб платник податків не знав в обличчя свого податкового інспектора, що і забезпечують нові технології", - повідомив Клименко.

За словами глави ДПС, вже впроваджена здача звітності по ПДВ в електронній формі, наприклад, яка зробила технічно неможливим неприйняття декларацій.

Реклама:

Наступний крок - повне охоплення електронною звітністю платників податку на прибуток і прибуткового податку.

"Ми також зараз тестуємо електронну форму реєстрації платника ПДВ, що автоматично скоротить час, що витрачається бізнесом на цю процедуру, і усуне людський фактор. До кінця року повністю буде сформовано комплекс необхідних заходів", - пообіцяв чиновник.

Крім того, Клименко уточнив, що в 2012 році частка платників ПДВ, які здають звітність в електронній формі, зросла з 39% до 98%.

За його словами, на початку року було прораховано, що такого роду заходи дозволять Україні піднятися в рейтингу Doing Business на 14 пунктів.

Нагадаємо, за даними дослідження Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Україна поліпшила свої позиції у рейтингу Doing Business-2013.

Позиції України у рейтингу умов ведення бізнесу покращилися на 15 пунктів - 137 місце порівняно з 152-м в торішньому дослідженні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: