Прибуток третього у РФ виробника нафти зріс на 53%

Вівторок, 30 жовтня 2012, 16:01

Третій у РФ виробник нафти, компанія ТНК-BP, що знаходиться в процесі поглинання державною "Роснефтью", збільшила в ІІІ кварталі чистий прибуток до 2,73 мільярда доларів через зниження митних платежів.

У порівнянні з аналогічним періодом 2011 року чистий прибуток зріс на 53%, пише Reuters.

ТНК-BP відзвітувала 30 жовтня про зростання показника EBITDA (прибуток до сплати податків, відсотків та амортизації) на 25% до 4,3 мільярда доларів на тлі підвищення виручки на 3%, до 15,7 мільярда доларів.

Компанія повідомила, що ціни на російську нафту Urals в ІІІ кварталі впали на 2%, і експортне мито, прив'язане до міжнародних котирувань, знизилося, дозволивши компанії заплатити на 0,5 мільярда доларів менше мит, ніж у ІІІ кварталі 2011 року.

Реклама:

Зростання "головним чином відображає порівняльний позитивний ефект часового лагу з експортного мита і позитивний ефект ослаблення курсу рубля на витрати, що було частково скомпенсировано зниженням ціни Urals", - говориться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, "Роснефть" отримає 100% ТНК-BP.

Загальна сума угоди становитиме 61 млрд доларів - це друга за розміром угода в історії світової нафтовидобувної галузі.

Згідно з повідомленням компаній, британська BP за підсумками угоди з продажу 50% частки в ТНК-BP стане власником 19,75% "Роснефти" (включаючи вже наявні у ВР 1,25%) і отримає в результаті 12,3 млрд доларів готівкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: