Сировинний трейдер Glencore продасть частину цинкових активів

Вівторок, 30 жовтня 2012, 12:06

Найбільший сировинний трейдер світу Glencore Int має намір продати частину цинкових активів, щоб прискорити отримання схвалення антимонопольних органів Євросоюзу на угоду з Xstrata.

Про це повідомляє "Комерсант-Украиїна" з посиланням на "Интерфакс"

Раніше Брюссель висловив сумніви в доцільності злиття компаній, загальна капіталізація яких оцінюється в 80 млрд доларів, особливо його впливу на європейський цинковий ринок.

Якщо Glencore і Xstrata найближчим часом не приймуть рішучих заходів, щоб усунути сумніви регуляторів, буде розпочато повномасштабне розслідування Єврокомісії, в результаті якого схвалення угоди може бути відкладене до весни 2013 року.

Реклама:

30 жовтня - останній день, коли Glencore може виставити цинкові активи на продаж.

Після цього Єврокомісія 8 листопада оприлюднить доповідь про проведене злиття компаній.

При збереженні всіх поточних активів Glenstrata, як називають об'єднану групу Glencore і Xstrata британські журналісти, буде контролювати 12% світового ринку цинку, в тому числі 35% виробництва цього металу в Європі.

Наприклад, в Іспанії розташовується найбільший цинковий завод світу Сан-Хуан-де-Ніева, що належить Xstrata. З урахуванням виробництва та торгових операцій частка Glenstrata на європейському ринку цинку може доходити до 50%, відзначає Telegraph. Всього по світу - від Канади до Буркіна-Фасо - Glencore і Xstrata володіють близько 20 цинкових рудників і проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: