"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пінчук продає пакет акцій Vimpelcom Ltd.

Вівторок, 30 жовтня 2012, 08:56

Altimo викупляє пакет "префів" Vimpelcom Ltd. у Пінчука, збільшуючи голосуючу частку до 47,85%

Про це йдеться в матеріалах Altimo, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Компанія Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") уклала угоду з компанією Bertofan Investments Ltd.,  що належить українському бізнесменові Віктору Пінчуку,  про викуп 123,6 млн конвертованих привілейованих акцій Vimpelcom Ltd.

"Сума угоди складе 217,54 млн доларів, вона буде завершена протягом 60 днів", - пише агентство.

Реклама:

У результаті цієї угоди голосуюча частка Altimo в Vimpelcom ("префі" компанії мають право голосу) збільшиться до 47,85% з 41,8567%.

В залежності від ринкових умов і доступності фінансування Altimo може надалі збільшувати частку в Vimpelcom шляхом придбання акцій на відкритому ринку або за допомогою приватних угод, наголошується в матеріалах.

Нагадаємо, компанія Bertofan Investments, що входить до групи EastOne Пінчука, викупила пакет "префів" (5,995% акціонерного капіталу) Vimpelcom Ltd. в січні минулого року у кіпрського офшору Forrielite Ltd., що представляє інтереси замглави ВАТ "Роснано" Олега Кисельова, за 111 млн доларів.

Як відомо, телекомунікаційна група VimpelCom, що надає послуги під маркою "Білайн", продасть кілька своїх підрозділів в країнах Азії і Африки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: