Колесніков хоче витратити на дороги майже 265 мільярдів

Середа, 3 жовтня 2012, 17:37

Мінінфраструктури збирається витратити 264,55 млрд гривень за 6 років на будівництво і ремонт доріг.

Про це сказано у проекті держпрограми розвитку автомобільних доріг на 2013-2018 роки, повідомляє відомство.

У Мінінфраструктури заявили, що завершують роботу над проектом держпрограми розвитку автомобільних доріг на 2013-2018 роки.

Програмою передбачається, що наявну кількість автошляхів – 169,5 тис км – буде приведено до належного транспортно-експлуатаційного стану, що сприятиме зростанню транзитного потенціалу країни.

Реклама:

Згідно з проектом програми майже 30 тис км буде відремонтовано: у першу чергу – це дороги, які ведуть до великих міст, а також шляхи з найвищою інтенсивністю автомобільного руху.

"Відповідно до сучасних європейських стандартів упродовж 2013-2018 років буде побудовано близько 2 тис км автомобільних доріг з належною дорожньою інфраструктурою та розвитком автотранспортних коридорів", - сказано в повідомленні.

У відомстві повідомили, що фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів держбюджету, міжнародних фінансових організацій, а орієнтовна сума, необхідна для виконання програми розвитку доріг, - 264,55 млрд гривень.

Нагадаємо, корпорація "Альтком", яка приймала найбільшу участь у будівництві об'єктів і доріг під Євро-2012, отримала на травень 2012 року від держави за свою роботу 4,6 мільярда гривень.

За даними ЕП, один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером віце-прем'єра, голови Мінінфраструктури  Бориса Колеснікова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: