"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін схвалив нові вимоги до маркування продуктів з ГМО

Середа, 3 жовтня 2012, 14:21

Кабмін схвалив законопроект, який дозволяє виробникам харчових продуктів не робити спеціальних позначок про відсутність у товарах ГМО.

Про це заявив  міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк на брифінгу у Кабміні, повідомляє  "УКРІНФОРМ".

"Сьогодні ми розглянули і ухвалили законопроект щодо нових умов і вимог до маркування продуктів харчування за наявності генно-модифікованих організмів", - зазначив Присяжнюк.

За його словами той колапс, який існував, коли необхідно було маркувати факт відсутності в продукції ГМО, буде ліквідовано. Тобто обов'язково буде інформація на тій продукції, яка містить ГМО, і відповідальність за це нестиме виробник цих продуктів харчування.

Реклама:

Нагадємо, що 15 березня Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів (ГМО)".

Закон встановлює, що суб'єкти господарювання, які вперше вводять в обіг продукцію, що містить ГМО або отриману з їх використанням, складають у довільній формі письмову декларацію, в якій в обов'язковому порядку зазначаються дані про суб'єкта господарювання, інформацію про те, що така продукція містить ГМО або отримана з їх використанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: