"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сербія дала добро на "Південний потік"

Понеділок, 29 жовтня 2012, 17:53

Російський "Газпром" і Сербія підписали остаточне інвестиційне рішення щодо газопроводу "Південний потік".

Про це повідомили в управлінні інформації ВАТ "Газпром" за підсумками робочого візиту начальника департаменту з управління проектами Леоніда Чугунова до Сербії, передає УНІАН.

"В рамках візиту відбулися збори акціонерів спільної проектної компанії "Газпрому" і "Сербіягазу" South Stream Serbia AG, на якому було прийнято позитивне остаточне інвестиційне рішення за проектом "Південний потік", - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор ДП "Сербіягаз" Душан Баятовіч повідомив, що Сербія є першою країною "Південного потоку", яка прийняла остаточне інвестиційне рішення.

Реклама:

"Найближчим часом ми будемо готові розпочати підготовчі роботи для ділянки "Південного потоку" на території Сербії. Очевидно, що "Південний потік" є проектом національного інтересу, і ми працюємо над ухваленням спецзакону, пов'язаного з проектом", - сказав Баятовіч.

Нагадаємо, з метою диверсифікації маршрутів експортних поставок природного газу "Газпром" реалізовує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря до країн Південної і Центральної Європи - "Південний потік" в обхід території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: