П'ять мільйонів британців опинилися за межею бідності

Понеділок, 29 жовтня 2012, 14:42

Найглибша рецесія в післявоєнній історії Великобританії призвела до того, що п'ять мільйонів британців отримують зарплату нижче мінімально необхідної по соціальним стандартам.

Про це йдеться в дослідженні аудиторської компанії KPMG, передає "Lenta.ru".

Умовна межа бідності в даному дослідженні вказана як 8,3 фунта стерлінгів на годину  для Лондона і 7,3 фунта - для інших населених пунктів Сполученого Королівства. Обов'язкова мінімальна зарплата в країні становить 6,19 фунта для працівників старше 21 років.

Дані цифри не враховують оподаткування, зокрема, прибутковий податок, який для незаможних британців зазвичай складає 20%, а також внески в пенсійну систему.

Реклама:

Найбільшою мірою від рецесії постраждали офіціанти та бармени пабів і ресторанів, співробітники служб доставки і продавці.

Навіть незважаючи на те, що в третьому кварталі Великобританія повернулася до економічного зростання, велика частина будинків заявила в опитуванні, що їм стали платити менше, ніж у попередні місяці.

38% респондентів, які отримують менше прожиткового мінімуму, сказали, що з грошима у них стало істотно гірше, ніж місяць тому. Серед тих, хто отримує більше вищевказаних сум, таких набралося 27%.

Найбільший відсоток людей що живуть на маленьку зарплату опинився в Північній Ірландії і Уельсі (більше 23%). В абсолютних цифрах більшість британських бідняків проживає в Лондоні і в Північно-Західній Англії - 570 тисяч чоловік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: