Акції HTC подешевшали до найнижчого рівня

Понеділок, 29 жовтня 2012, 12:05

Акції корпорації HTC, другого за величиною виробника смартфонів в Азії, подешевшали до найнижчого рівня за майже сім років.

Про це повідомляє "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Bloomberg.

Вартість акцій HTC за день опустилася на 7% і досягла найнижчого рівня з 15 грудня 2005 року - 219,5 тайваньських доларів за акцію. Після 42% падіння в 2011 році акції компанії в 2012 році подешевшали на 56%.

Згідно з прогнозом, озвученим тайванською компанією після закриття торгів 26 жовтня, дохід у поточному кварталі складе близько 2,1 млрд доларів (60 млрд тайваньських доларів), що на 0,41 млрд доларів (74,6 млн тайваньських доларів) менше, ніж прогнозували аналітики Bloomberg.

Реклама:

Також в HTC повідомили, що операційна маржа компанії складе 1%. При цьому виробник розглядає можливість зниження витрат на маркетинг і впровадження нових пристроїв, йдеться в повідомленні.

"Ми вважаємо, що це створить проблему для розвитку HTC", - заявила аналітик BNP Paribas SA Лора Чен. За прогнозом Чен, вартість акцій скоротитися на 55% до 100 тайваньських доларів за штуку.

Згідно з оцінками IDC, поставки смартфонів HTC в третьому кварталі впали на 43%, ніж роком раніше. З 35 аналітиків, що відслідковуються Bloomberg, вісім рекомендуюм тримати акції HTC, а двоє радять інвесторам купувати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: